Mikropivovar Moje pivo Suveníry Degustácie
Na výrobu svojho domáceho piva využívam mladinové koncentráty a vrchné kvasenie. Zameral som sa na koncentráty značky Coopeers ktoré vyrába jeden z najznámejších a najväčších výrobcov domácich minipivovarov pivovar Coopers Family Brewing v Austrálii. Nakupujem ich od firmy K.F.Brew s.r.o. v Čechách ktorá je ich výhradným dovozcom pre Česko a Slovensko.

Každé pivo a pivovar má svoj názov a aj keď sa v mojom prípade jedná len o domácu výrobu a konzumáciu pokladal som za vhodné vyriešiť aj tento problém. Z rôznych návrhov ktoré padli v rodine sa udomácnil názov "Pokrovar" odvodený od môjho mena. K tomu som vymyslel aj vlastné logo ktoré používam na etiketách a iných materiáloch. Príležitostne vyrobím aj pivo pod názvom "Jubilant", každé Vianoce je na našom rodinnom stole aj vianočné pivo "Pokrovar" a už sa pilo aj na svadbe ako "Svadobné pivo".

Pivo po dokončení hlavnej fermentácie t.j. kvasenia (4-7 dní) stáčam do fliaš kde sa pridáva ešte menšie množstvo cukru. Ďalších 14 dní prebieha tzv. sekundárna fermentácia (dokvasovanie) po ktorej sa už pivo môže konzumovať. Skúsenosť je však taká, že lepšiu kvalitu má ak odleží ešte viac dní. V súčasnosti vyrábam tri druhy svetlého piva typu Draught, Bavarian lager a Heritage (len vianočné pivo a Jubilant) a jeden druh tmavého piva typu Stout. Skúšal som aj iné koncentráty ako napr. pšeničné pivo, Pilsner, Lager nakoniec som však zostal pri tých ktoré boli hodnotené ako najlepšie.