Výsledky degustácie č.14 - Rakúsko - Austria
1.Raschhofer Zwicklbier (5,4 % alk.), Brauerei Raschhofer Altheim 39 b.
2. Zipfer Urtyp (5,4 % alk.), Brauerei Zipf 38 b.
3. Edelweiss Weissbier Dunkel (5,5 % alk.), Hofbräu Kaltenhausen 37 b.
4. Edelweiss Weissbier Hefetrub (5,5 % alk.), Hofbräu Kaltenhausen 37 b.
5. Hubertus Dunkel (4,1 % alk.), Brauerei Hubertus Laa a.d.Thaya 37 b.
6. Ottakringer Helles( 5,2 % alk.), Ottakringer Brauerei Wien 37 b.
7. Puntigammer (5,1 % alk.), Brauerei Puntigam Graz 36 b.
8. Egger Märzenbier (4,6 % alk.), Brauerei Fritz Egger Unterradlberg 36 b.
9. Sladmar Bio Bier (5,2 % alk.), Weitra Brauerei Weitra 36 b.
10. Paracelsus Zwickl (5,0 % alk.), Stieglbrauerei Salzburg 34 b.
11. Wieselburger Spezial Bier (5,7 % alk.), Brauerei Wieselburg 33 b.
12. Stiegl Weizen Gold (5,1 % alk.), Stieglbrauerei Salzburg 32 b.
13. Kaiser Faastyp (5,0 % alk.), Brau Union Linz 29 b.
14. Gösser Märzen (5,2 % alk.), Gösser Brauerei Leoben 27 b.
15. Zwettler original (5,1 % alk.), Privatbrauerei Zwettl 26 b.

Zisťovanie údajov o pive Paracelsus Zwickl Práve sa predstavuje pivo Puntigamer
Aj keď je Rakúsko náš susedný štát, predsa len konzumácia rakúskych pív u nás nie je bežná. Aj preto sme so zvedavosťou očakávali aké poznatky a skúsenosti nám prinesie táto degustácia. V prvom rade sa potvrdil očakávaný fakt, že pivá budú mať dobrú kvalitu a že nebudú medzi nimi žiadne veľké rozdiely. Ani jedno z degustovaných pív sme nemohli označiť za nechutné a nekvalitné. Za prekvapenie možno považovať skutočnosť že si začíname zvykať na pšeničné pivá, ktorým sme pri prvých degustáciách nemohli prísť na chuť. Výsledky tejto degustácie ukázali že v našom hodnotení obstáli tentokrát už veľmi dobre. Medzi 15-timi pivami boli zastúpené takmer všetky známe pivovary, nemali sme však k dispozícii žiadne pivá z minipivovarov. Konečné výsledky našej degustácie boli veľmi vyrovnané a o umiestnení museli často opäť rozhodovať rôzne pomocné kritéria. Sklamaní sme boli však s rovnakým bežným dizajnom všetkých fliaš a s jednoduchými etiketami. Celkový dojem vylepšili len pekné korunkové uzávery na všetkých pivách.
Správne priebežné známkovanie je dôležité pre konečné výsledky degustácie Vpravo je trojica najlepších pív tejto degustácie, vľavo je pivo ktoré chutilo najmenej